KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteiten personen- en familierecht (incl. relatievermogensrecht)

Actualiteiten personen- en familierecht (incl. relatievermogensrecht)

In deze actualiteitencursus personen- en familierecht (inclusief relatievermogensrecht, de overkoepelende term voor huwelijksvermogensrecht, partnerschapsvermogensrecht en samenlevingsvermogensrecht) wordt aandacht besteed aan recente jurisprudentie en nieuwe wetgeving op het gebied van relatievermogensrecht (in het bijzonder de eerste ervaringen met de op 1 januari 2018 in werking getreden Wet beperking omvang wettelijke gemeenschap van goederen), scheidingsrecht, afstammings- en adoptierecht, gezags- en omgangsrecht, alsmede curatele, meerderjarigenbewind en mentorschap.

Verder zullen de belangrijkste van de 68 aanbevelingen uit het op 7 december 2016 verschenen rapport van de Staatscommissie Herijking Ouderschap worden behandeld. Deze betreffen de drie – ook politiek – zeer gevoelige thema’s meerouderschap, meeroudergezag en draagmoederschap. Zij zullen ongetwijfeld de familierechtelijke agenda van de komende jaren in hoge mate bepalen. De kans is groot dat in de loop van 2018 een (initiatief)wetsvoorstel ter zake bij de Tweede Kamer der Staten-Generaal wordt ingediend.

De cursus is bestemd voor advocaten en (kandidaat-)notarissen. Na het volgen van deze cursus bent u in staat om uw werkzaamheden in de rechtspraktijk (advisering van uw cliënten) af te stemmen op de recentste ontwikkelingen in wetgeving en rechtspraak. De cursus is een actualiteitencursus. Op sommige onderwerpen wordt ook verdiepend en specialiserend ingegaan. Een normale basiskennis is als voorkennis vereist.

Programma

12.45 – 13.00 uur          ontvangst
13.00 – 14.30 uur          deel I
14.30 – 14.45 uur          pauze
14.45 – 16.15 uur           deel II
16.15 – 16.30 uur           pauze
16.30 – 17.30 uur          deel III

Sprekers

  • prof. mr. A.J.M. Nuytinck

    Prof. mr. A.J.M. Nuytinck, hoogleraar privaatrecht, in het bijzonder personen-, familie- en erfrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam en hoogleraar burgerlijk recht, in het bijzonder personen- en familierecht, Centrum voor Notarieel Recht, Radboud Universiteit Nijmegen.

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van Damsté Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling