KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteiten personen- en familierecht

Actualiteiten personen- en familierecht

In deze actualiteitencursus wordt aandacht besteed aan recente jurisprudentie en nieuwe wetgeving op het gebied van relatievermogensrecht (huwelijks-, partnerschaps- en samenlevingsvermogensrecht), scheidingsrecht, afstammings- en adoptierecht, alsmede gezags- en omgangsrecht.   

De belangrijkste actualiteiten liggen op het gebied van het huwelijksvermogensrecht (op 1 januari 2018 in werking getreden Wet beperking omvang wettelijke gemeenschap van goederen), op het gebied van het partneralimentatierecht (Wet herziening partneralimentatie, die op 1 januari 2020 in werking is getreden) en op het gebied van het afstammings- en gezagsrecht (belangrijkste aanbevelingen uit het eind 2016 verschenen rapport van de Staatscommissie Herijking Ouderschap over meerouderschap, meeroudergezag en draagmoederschap). Deze actualiteiten krijgen dan ook gepaste aandacht, afhankelijk van de voortgang van het wetgevingsproces. Zo heeft minister Dekker in juli 2019 een draagmoederschapsregeling aangekondigd, maar ook te kennen gegeven dat hij het nog te vroeg vindt voor een meerouderschapsregeling. Hij stelt het minder ingrijpende deelgezag voor. 

Onderwerpen

  • Relatievermogensrecht (huwelijks-, partnerschaps- en samenlevingsvermogensrecht) 
  • Scheidingsrecht
  • Afstammings- en adoptierecht
  • Gezags- en omgangsrecht

Programma

Datum en tijd: 16 december september 2020, van 13:00 tot 20:00.

Sprekers

  • Prof. mr. A.J.M. Nuytinck

    Hoogleraar privaatrecht, in het bijzonder personen-, familie- en erfrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam,Hoogleraar burgerlijk recht, in het bijzonder personen- en familierecht, Centrum voor Notarieel Recht, Radboud Universiteit Nijmegen, Adviseur initiatiefnemers Wet beperking omvang wettelijke gemeenschap van goederen.

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van Nemesis Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Sanne

Docente Agnes van Wieren kan de lastige materie altijd helder uitleggen. Duidelijke structuur, maar ook voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. De dag vliegt voorbij!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling