console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 125,00 (excl. btw)
Home Cursussen Actualiteiten pensioenrecht en echtscheiding, deel II

Actualiteiten pensioenrecht en echtscheiding, deel II

Info

Pensioen moet je doen

Pensioenrecht is echtscheidingsrecht. In de wetenschap dat het pensioenvermogen een substantieel deel uitmaakt van het vermogen van het gemiddelde Nederlandse gezin, wordt de civielrechtelijke pensioen(-echtscheidings)praktijk aan een kritische blik onderworpen. Vertrekpunt van de cursus is een algemene inkadering van het pensioen(recht). Van daaruit wordt het basissysteem van het pensioen bij scheiding doorgenomen. Daarbij komen onder meer aan de orde:

  • de onevenwichtigheden van het wettelijke pensioensysteem bij scheiding
  • de gevolgen van het op risicobasis gefinancierde partnerpensioen voor de echtscheiding en
  • de directeur-grootaandeelhouder.

Met het oog op de civielrechtelijke pensioen(-echtscheidings)praktijk en aan de hand van jurisprudentie, worden potentiële pensioenaandachtspunten in huwelijkse voorwaarden en convenanten doorgenomen.

Het eerste gedeelte van de cursus heeft al plaatsgevonden.

Het tweede gedeelte van de cursus, dat ook zonder deel I te volgen is, wordt in eerste instantie op locatie (Enschede) gegeven, maar mogelijk online (in verband met de dan geldende coronamaatregelen).

Programma"

Programma

14.45 – 14.50 uur          ontvangst

14.50 – 15.50 uur          deel I

15.50 – 16.00 uur          pauze

16.00 – 17.00 uur          deel II

Persoon

Sprekers

  • mr. F.M.H. Hoens

    Mr. F.M.H. Hoens is als docent en onderzoeker verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en adviseur te Nijmegen.

Review

Reviews over cursussen van Damsté Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Spreker
Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling