KiesUwCursus
€ 240,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Online cursus Actualiteiten ondernemingsrecht

Online cursus Actualiteiten ondernemingsrecht

De digitale cursus ‘Actualiteiten ondernemingsrecht’ behandelt op compacte wijze de meest recente ontwikkelingen in het ondernemingsrecht.

Aan de orde komen zowel de actuele jurisprudentie van de Hoge Raad, de Ondernemingskamer (enquêterecht, WOR) en de lagere rechters over thema’s die voor de ondernemingsrechtelijke praktijk van belang zijn. Aandacht zal ook besteed worden aan recente en toekomstige wet- en regelgeving: zo zullen het wetsvoorstel bestuur en toezicht rechtspersonen, de implementatie van de aandeelhoudersrichtlijn (2017), de wettelijke responstijd, initiatieven om het NV-recht en de geschillenregeling aan te passen  en de wetgevende activiteit op het terrein van de personenvennootschap de revue passeren. Kort wordt stilgestaan bij de Europese ontwikkelingen op het gebied van het ondernemingsrecht. De cursus biedt de deelnemers de mogelijkheid om hun kennis weer helemaal te actualiseren. Uit de veelheid van nieuwe informatie op het terrein van het ondernemingsrecht wordt een keuze gemaakt uit die onderwerpen die van invloed zijn op de rechtspraktijk.

Leerdoelen

Na afloop van de cursus bent u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het ondernemingsrecht in het afgelopen jaar.

Doelgroep

Advocaten, academisch geschoolde (bedrijfs)juristen

Programma

Datum en tijd: Woensdag 16 december 2020 van 14.00 – 17.30 uur

Sprekers

  • dr. J. (Joti) Roest

    Universitair hoofddocent ondernemingsrecht aan de Universiteit van Amsterdam

  • prof.dr. H.J. (Harm-Jan) de Kluiver

    Hoogleraar ondernemingsrecht aan de Universiteit van Amsterdam, advocaat te Amsterdam bij De Brauw Blackstone Westbroek

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van Eggens Instituut

Wat vonden uw vakgenoten?

Eline Goemans

Enthousiaste en kundige docent. Nuttige cursus als je regelmatig procedeert. Organisatie was uitstekend.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling