KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteiten omgang maatschappelijk open normen financiële ondernemingen

Actualiteiten omgang maatschappelijk open normen financiële ondernemingen

Kranten staan er al jaren vol mee: schandalen op de financiële markten. Affaires waarbij verwachtingen richting klantgroepen of de samenleving in zijn geheel niet of onvoldoende worden waargemaakt en/of wet- en regelgeving is geschonden. Vie d’Or, World Online, Dexia, DSB, Beleggingsverzekeringen, Rentederivaten, Witwaspraktijken, Variabele Rente-problematiek en boze piloten zijn maar enkele voorbeelden hiervan.

Deze cursus gaat in op de meest actuele stand van zaken met betrekking tot de omgang van financiële ondernemingen met de aan hen opgelegde maatschappelijk open normen zoals: zorgplichten, maatschappelijke betamelijkheid en integriteitsnormen. De volgende vragen komen in ieder geval aan bod:

  1. Welke maatschappelijk open normen zijn veelal van toepassing op financiële ondernemingen?
  2. Wat is de achtergrond van deze normen?
  3. Welke invulling kan er gegeven worden aan deze normen?
  4. Hoe vindt deze invulling veelal plaats binnen een financiële onderneming?
  5. Welke gedragsrisico’s vloeien voor de betrokken stakeholders voort uit de omgang met deze normen?
  6. Hoe zou de invulling adequater kunnen worden vormgegeven opdat gedragsrisico’s zo optimaal mogelijk kunnen worden gereduceerd?

Doel

Na het volgen van deze cursus bent u op de hoogte van de meest voorkomende open normen die op financiële ondernemingen van toepassing zijn. Daarnaast weet u hoe u hier zo adequaat mogelijk mee om kan gaan opdat gedragsrisico’s zoals aansprakelijkheden, imagoschade, nieuwe en strengere regulering, aanwijzingen en boetes van een toezichthouder en massaclaims tot een minimum risico kunnen worden gereduceerd. Hierdoor draagt u na het volgen van deze cursus bij aan stabielere en eerlijkere financiële markten.

Doelgroep

Advocaten die financiële ondernemingen bijstaan, compliance officers, consultants, accountants, bedrijfsjuristen bij financiële ondernemingen, beleidsmakers bij de overheid en het bedrijfsleven en juristen werkzaam bij de AFM en DNB.

Programma

Datum en tijd: vrijdag 2 december 2022, van 12.30 – 17.00 uur (inloop vanaf 12.00 uur met lunch)

Sprekers

  • Mr. dr. B. (Bonne) van Hattum

    Bonne is CEO en oprichter van The Evaluators, een organisatie voor het voorkomen en afwikkelen van massaclaims, het oplossen van wicked problems en het creëren van social impact. Daarnaast is zij wetenschapper en expert op het gebied van gedragsrisico’s met speciale aandacht voor massaclaims bij de Universiteit van Amsterdam en de ABN Amro Bank N.V.

Editie(s)

Reviews over cursussen van Eggens Instituut

Wat vonden uw vakgenoten?

Eline Goemans

Enthousiaste en kundige docent. Nuttige cursus als je regelmatig procedeert. Organisatie was uitstekend.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling