KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteiten Jeugdstraf(proces)recht

Actualiteiten Jeugdstraf(proces)recht

Tijdens deze actualiteiten cursus jeugdstrafrecht zal prof. mr. E.M. Mijnarends de actualiteiten en laatste ontwikkelingen behandelen rondom wetgeving, beleid, internationale ontwikkelingen en jurisprudentie met betrekking tot het jeugdstraf- en strafprocesrecht. Een boeiende bijeenkomst met ruimte voor interactie.

Programma

Datum: 25 november 2019

Tijd: 13.00 – 17.30 uur

Sprekers

  • prof. mr. E.M. Mijnarends

    Mevrouw prof. mr. E.M. Mijnarends is sinds 2000 officier van justitie in het arrondissement Midden Nederland, steeds met jeugd en jong volwassenen als aandachtsgebied. Vanaf januari 2015 is zij Landelijk Coördinerend Jeugdofficier en sinds september 2018 vervult zij tevens de rol van programma directeur straf met zorg binnen het OM. Tevens bekleedt zij sinds 2012 de FJR Leerstoel jeugdstrafrecht aan de afdeling Jeugdrecht van de Universiteit van Leiden, welk in 2017 is overgegaan in een Universitaire leerstoel. in 1999 promoveerde zij aan deze Universiteit met het proefschrift 'Richtlijnen voor een verdragsconforme jeugdstrafrechtspleging: Gelijkwaardig, maar minderjarig'. Prof. mr. Mijnarends participeert in verschillende landelijke werk- en begeleidingsgroepen op het gebied van het jeugd en jong volwassenenstrafrecht alsmede op het gebied van straf en zorg thema's die spelen binnen het OM en heeft verschillende publicaties op haar naar staan.

Editie(s)


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/kiesuwcursus.nl/public_html/wp-content/themes/kiesuwcursus/templates/courses/single/location.php on line 17

Reviews over cursussen van Nemesis Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Sanne

Docente Agnes van Wieren kan de lastige materie altijd helder uitleggen. Duidelijke structuur, maar ook voldoende ruimte om alle vragen te beantwoorden. De dag vliegt voorbij!

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling