KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteiten jeugdrecht**

Actualiteiten jeugdrecht**

Straf- en civieljeugdrecht

Behaal ook uw actualiteitenpunten voor de Raad voor Rechtbijstand op het gebied van jeugdrecht! 

Deze actualiteitencursus is bedoeld voor advocaten die jeugdzaken behandelen, al dan niet op regelmatige basis. De actualiteiten uit het jeugdstrafrecht en civiele jeugdrecht worden besproken. 

Na deze cursus bent u weer up to date op het gebied van het jeugdrecht. 
U behaalt 2 PO jeugdstraf en 1 PO jeugdciviel. 

Programma

Datum en tijd: vrijdag 25 november 2022, van 13:30 – 17:00 uur
13:00 – 13:30

Ontvangst met lunch en inschrijven

13:30 – 15:00

Actuele rechtspraak

 • Gesloten plaatsing civiel
 • Leerplicht
 • Toepassing adolescentenstrafrecht
 • Plaatsing inrichting jeugdigen
15:00 – 15:30

Pauze

15:30 – 17:00

Actuele rechtspraak

 • Spreekrecht slachtoffers
 • Rapportage ten aanzien van ontucht
 • LOVS uitgangspunten
 • Verklaring omtrent het gedrag

Sprekers

 • F. (Frédérique) ten Berge

  Advocaat bij Ten Berge Leerkotte Advocaten, Utrecht, tevens bestuurslid van LANGZS (Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zeden Slachtoffers). Frédérique ten Berge heeft gestudeerd aan de Rijks Universiteit van Groningen en afgestudeerd in de richtingen privaat-en strafrecht. Ze is advocate sinds 1997. De eerste drie jaren heeft zij een algemene praktijk gevoerd met een accent op strafrecht en letselschade. Vanaf 2000 is zij gespecialiseerd in het strafrecht alsmede ook het jeugdstrafrecht. In 2003 heeft zij de profileringscursus (vooropleiding specialisatiecursus) gevolgd bij het Pompe Instituut te Utrecht en in 2005 de specialisatiecursus strafrecht afgerond aan dat zelfde instituut. Ze is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrecht Advocaten en is daarnaast lid van de Werkgroep Juridische Opvang van Slachtoffers van Seksuele Geweldsmisdrijven en bestuurslid van de werkgroep van strafrechtadvocaten te Utrecht. Zij verzorgt cursussen voor advocaten en leden van de rechtelijke macht.

 • H. (Jetty) Gerritse

  Mevrouw mr. H.A. (Jetty) Gerritse heeft haar raio opleiding gevolgd in de rechtbanken Roermond en Utrecht. In haar buitenstage werkte zij als advocaat en bedrijfsjurist bij de NS. Na haar benoeming als rechter in 2000 heeft zij achtereenvolgens gewerkt als zittingsstrafrechter en jeugdstrafrechter, rechter-commissaris strafzaken, handelsrechter, familie- en civiele jeugdrechter en is sinds enige tijd weer aangesteld als (jeugd)strafrechter. Vanaf 2006 heeft zij als senior rechter als extra aandachtspunten kwaliteit van de rechtspraak en opleiding van rechters in haar portefeuille.

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling