KiesUwCursus
€ 250,00 (vrijgesteld van btw)
Home Cursussen Actualiteiten – Internationale Immuniteiten in de Nederlandse rechtspraak – 2019

Actualiteiten – Internationale Immuniteiten in de Nederlandse rechtspraak – 2019

Deze cursus heeft tot doel praktijkbeoefenaren in een kort tijdsbestek in te leiden in het thema ‘Internationale Immuniteiten in de Nederlandse rechtspraktijk’. De doorwerking van internationaalrechtelijke beginselen van staatsimmuniteit en diplomatieke immuniteit in de Nederlandse rechtsorde wordt besproken aan de hand van de relevante verdragen en wetsartikelen en natuurlijk de recente jurisprudentie.

In 2017 stelde de Hoge Raad dat de rechter verplicht is om, bij niet verschijnen, ambtshalve te onderzoeken of een vreemde staat of internationale organisatie immuniteit toekomt. De uitspraak en de gevolgen voor de procesvoering zullen uitvoering worden besproken.
Verder is er aandacht voor de toepassing van de Hoge Raad van het nieuwe Verdrag van de Verenigde Natiesinzake de immuniteit van rechtsmacht van staten en hun eigendommen bij conservatoir en executoriaal beslag. Heeft het goed een publieke bestemming of is het een ‘mixed fund’? En bij wie ligt de bewijslast? Ook de immuniteiten van personen en gebouwen, en internationale organisaties, komen aan bod, bijvoorbeeld immuniteit van diplomaten bij verkeersovertredingen en immuniteit van internationale organisaties bij arbeidszaken. Na afloop hebt u een goed overzicht van de immuniteiten die in de Nederlandse rechtszaal aan de orde kunnen komen en bent u op de hoogte van de meest recente uitspraken.

Doelgroep

Advocatuur, Rechterlijke macht, juristen, juridisch geschoolde beleidsmakers, een ieder met juridische voorkennis die met dit thema te maken heeft

Niveau

Verdiepingsniveau:  kandidaten zijn afgestudeerd jurist

Programma

Datum en tijd: 16 december 2019, van 15:30 tot 21:00.

15.30-16.00 uur: Ontvangst met koffie/thee
16.00-18.00 uur: College
18.00-19.00 uur: Diner
19.00-21.00 uur: College

Sprekers

  • mr. E. Kentin

    Docent internationaal recht en internationaal milieurecht Universiteit Leiden

  • mr. E. Kentin

    Docent internationaal recht en internationaal milieurecht Universiteit Leiden

  • mr. V. van der Kuil

    Advocaat AKD

Editie(s)

Reviews over cursussen van Juridisch PAO Leiden

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling