KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteiten Huurrecht woonruimte

Actualiteiten Huurrecht woonruimte

Het huurrecht van woonruimte lijkt een rustig bezit, maar schijn bedriegt. De rechtspraak vult nog steeds termen in als ‘gebreken’ ‘naar zijn aard van korte duur’. Daarnaast is een verschuiving te zien van overeenkomsten voor onbepaalde tijd naar overeenkomsten voor speciale groepen die een beperkte(re) looptijd hebben. De vraag is welke haken en ogen daaraan zitten. Het is niet de bedoeling dat huurders steeds tijdelijke contracten krijgen en inmiddels is de nodige rechtspraak gepubliceerd die aangeeft hoe de praktijk hiermee omgaat.

Een onderwerp dat in diverse rechterlijke uitspraken naar voren blijft komen, is of verhuurd mag worden via Airbnb. Op het eerste gezicht lijken de uitspraken kikkers die naar alle kanten uit een kruiwagen springen. Nadere bestudering leert echter dat er wel degelijk een lijn te onderkennen valt.

Ook blijft de rechter zich bezig houden met de vraag of de huurder verplicht kan worden daadwerkelijk zijn intrek in het gehuurde te nemen. Waar vroeger de aanwezigheid van enige hennepplanten zonder meer tot ontbinding van de overeenkomst leidde, wordt nu over het bezit van (soft)drugs genuanceerder gedacht, mede onder invloed van de Raad van State. Maar hoe te oordelen als de huurder beschikt over een veelheid van verdovende middelen in de vorm van poeders en pillen? Daarnaast is een aardige vraag, die van verschillende kanten te benaderen valt, waar de grens ligt tussen huur en bruikleen. Uiteraard wordt ingegaan op de Corona-uitspraken. Heeft bijvoorbeeld iemand die geen werk heeft ten gevolge van de corona-uitbraak er recht op dat de huurprijs neerwaarts wordt aangepast? Deze en andere onderwerpen komen tijdens de cursus ‘Actualiteiten huurrecht woonruimte’ uitgebreid aan bod.

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is advocaten, bedrijfsjuristen, medewerkers (ver)huurorganisaties en notarissen.

Niveau is verdieping.

SYLLABUS

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. Een print van de powerpointpresentatie ligt op de locatie voor u klaar.

REVIEWS

Docent werd door eerdere cursisten beoordeeld met een 8,4!
Onze cursus werd met de volgende opmerking gewaardeerd:

  • Prima cursus, echt wijzer geworden.

Programma

09.00 – 09.30 Ontvangst
09.30 – 11.00 De invloed van de boeken 3 e.v. BW en het algemene huurrecht op het woonruimterecht
11.00 – 11.15 Pauze
11.15 – 12.45 Grenzen aan de huurovereenkomst, gebreken, geen goed huurderschap en opleveringsverplichting
12.45 – 13.30 Lunch
13.30 – 15.00 Huurprijs, medehuur en voortzetting van de overeenkomst door derden; het einde van de huurovereenkomst
15.00 – 15.15 Pauze
15.15 – 16.45 Vervolg Het einde van de huurovereenkomst met behandeling van enkele casus
16.45 Afsluiting

Sprekers

  • Prof. mr. A.W. Jongbloed

    Doceert op het gebied van het Burgerlijk procesrecht, het Huurrecht en het Executie- en beslagrecht. Gastdocent in het buitenland. Annotator en auteur. Raadsheer-plaatsvervanger te Amsterdam en Leeuwarden. Redacteur tijdschrift Huurrecht Bedrijfsruimte. Hoofdredacteur Tijdschrift voor de Procespraktijk (TvPP).

Editie(s)

Reviews over cursussen van Instituut voor Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling