KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteiten Huurrecht bedrijfsruimte

Actualiteiten Huurrecht bedrijfsruimte

Aan de hand van enkele steeds terugkerende thema’s worden actualiteiten besproken. De cursus is een verdiepingscursus. Van de deelnemers wordt een hoge mate van actieve inbreng geëist. De cursus wordt echter zodanig ingericht en ingeleid dat ook een jurist met enige basiskennis huurrecht en een actieve attitude hier veel baat bij heeft: stel vooral vragen. Ook de vragen van een beginnend huurrechtadvocaat/jurist kunnen voor een specialist zeer interessant zijn omdat dit tot een andere benadering kan leiden. Niet voor niets is het (huur)recht steeds in beweging.

Volgende onderwerpen:
1. kwalificatievraagstukken: 290, 230a, woonruimte, sui generis, gemengde overeenkomst, gemengde huurovereenkomst. Op dit punt is vaak de meeste ‘winst’ is te halen;
2. methoden om de toepasselijkheid van dwingend recht bij verhuur van 290-bedrijfsruimte te ontgaan;
3. perikelen rondom huurprijsvaststelling van 290-bedrijfsruimte;
4. procedurele kwesties rondom beëindiging en ontruimingsaanzegging 230a-ruimte.

Programma

Datum en tijd: dinsdag 3 oktober 2023, van 13:00 – 17:30 uur

12.45 – 13.00 uur ontvangst
13.00 – 14.30 uur deel I
14.30 – 14.45 uur pauze
14.45 – 16.15 uur deel II
16.15 – 16.30 uur pauze
16.30 – 17.30 uur deel III

Sprekers

  • mr. L.L. de Boef

    Mr. L.L. de Boef is sedert 1992 advocaat en lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) en de VerenigingInsolventierecht Advocaten (INSOLAD). Sedert 2003 is hij gastdocent bij meerdere opleidingsinstituten op het gebied van huurrecht als insolventierecht en combinaties tussen beide rechtsgebieden

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van Damsté Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling