KiesUwCursus
€ 250,00 (excl. btw)
Home Cursussen Actualiteiten Erfrecht 2019

Actualiteiten Erfrecht 2019

Op dinsdag 26 maart 2019 organiseert FEIN de succesvolle en jaarlijks terugkerende cursus “Actualiteiten Erfrecht”, zodat u geheel op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het erfrecht. 

De cursus is speciaal samengesteld voor advocaten. Tijdens deze cursus worden recente ontwikkelingen besproken binnen het erfrecht, zoals op het terrein van het procesrecht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan arresten van de Hoge Raad op het terrein van de processueel ondeelbare rechtsverhouding, de kosteloze vereffening en opheffing van de vereffening, het rechtsmiddel dat openstaat wanneer verzet van een erfgenaam tegen een uitdelingslijst door de kantonrechter afgewezen wordt. Ook zal aan de hand van recente jurisprudentie ingegaan worden op de uitleg van een testament, de hoedanigheid van procespartijen, de legitieme portie, de executele, de vereffening en de (partiële) verdeling. Ook komen nog enkele uitspraken aan de orde ten aanzien van het relatief nieuwe artikel 4:194a BW. 

Sprekers

  • Joost Diks

    Joost Diks is specialist op het gebied van familie- en erfrecht. Joost studeerde zowel Nederlands recht als notarieel recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Joost koos al vroeg in zijn carrière voor het familie- en erfrecht. Hij werkte bij verschillende advocatenkantoren op de familie- en erfrechtsectie, onder andere bij een groot advocatenkantoor in Den Bosch.

Editie(s)

Reviews over cursussen van FEIN

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling