KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteiten en jurisprudentie Gezondheidsrecht**

Actualiteiten en jurisprudentie Gezondheidsrecht**

De belangrijkste actualiteiten en ontwikkelingen voor uw praktijk

Deze cursus is eerder beoordeeld met een 8,5

Bestemd voor:
 advocaten, juristen en leden van de rechterlijke macht.

In 1 middag een compleet overzicht van de recente ontwikkelingen!
In deze actualiteitencursus bespreken advocaten mr. Joris Rijken en mr. Annechien Beijering de recente jurisprudentie en nieuwe wetgeving op het gebied van gezondheidsrecht. De docenten zijn lid van de redactie van Gezondheidszorg Jurisprudentie en van het Tijdschrift voor Gezondheidsrecht en zijn vanuit die achtergrond op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Tijdens deze cursus krijg je inzicht in nieuwe wetgeving en de laatste jurisprudentie op de onderwerpen tuchtrecht, grondrechten, openbaarheid en privacy, strafrecht, overeenkomsten, ziektekostenverzekeringen, en regulering. Er is ruimte voor voorbeelden en vragen uit de praktijk van de deelnemers.

Deze middag zal gedoceerd worden door advocaat-partner, auteur en niet-praktiserend arts mr. J.J. (Joris) Rijken (AKD) met ruime ervaring als advocaat in het gezondheidsrecht en mr. A.C. (Annechien) Beijering advocaat-partner Zorg bij Nysingh advocaten-notarissen NV.

Na het volgen van deze cursus ben je weer op de hoogte van de actualiteiten en kan je de nieuwste ontwikkelingen ook in jouw praktijk plaatsen.

Programma

Datum en tijd: 11 december 2023, van 13:30 – 17:00 uur
13:00 – 13:30 Ontvangst
13:30 – 15:00 Deel 1

 • Ontwikkeling rond kwaliteitswetgeving
 • Tuchtrecht
 • Grondrechten
 • Openbaarheid en privacy
 • Strafrecht
15:00 – 15:30 Pauze
15:30 – 17:00 Deel 2
 • Contractering
 • Zorgverzekering/Wlz/sociaal domein
 • Tariefregulering

Sprekers

 • A.C. (Annechien) Beijering

  Mevrouw mr. A.C. (Annechien) Beijering is advocaat Zorg bij Nysingh advocaten-notarissen NV. Zij is sinds 2006 advocaat en werkt met name voor zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en instellingen die zich richten op gehandicaptenzorg, ouderenzorg, GGZ, en jeugdzorg. Ook werkt zij voor gemeenten binnen het sociaal domein. Annechien heeft een advies- en procespraktijk in de gezondheidszorg, met een focus op toezicht en handhaving, zorginkoop en de WGBO. Daarnaast publiceert en doceert zij regelmatig over het gezondheidsrecht in brede zin.

 • J.J. (Joris) Rijken

  Joris Rijken (1981) is advocaat en partner bij AKD en niet-praktiserend arts. Hij is gespecialiseerd in de contractering en regulering van zorg. Joris treedt vooral op voor zorgaanbieders. Hij assisteert hen bij zorginkoop, materiële controles en contacten met de NZa, de IGZ en andere toezichthouders. Joris werkte voorheen voor het kantoor Pels Rijcken, als vaste advocaat van VWS, de NZa en zorgverzekeraars. Daardoor weet hij hoe daar de hazen lopen. Joris is lid van de redacties van het Tijdschrift voor Gezondheidsrecht en van Gezondheidszorg Jurisprudentie (GJ). Hij is docent bij de Grotius Specialisatieopleiding Gezondheidsrecht

Editie(s)

Reviews over cursussen van SDU

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling