KiesUwCursus
Home Cursussen Cursus Actualiteiten contractenrecht

Cursus Actualiteiten contractenrecht

In deze cursus wordt u op de hoogte gesteld van de belangrijkste actuele ontwikkelingen in de jurisprudentie van de Hoge Raad op het terrein van het contractenrecht.

De systematiek van het contractenrecht en de bijpassende  jurisprudentie zal worden besproken door het (normale) verloop van een contractproces te volgen en in dat kader stil te staan bij vragen en leerstukken die in het afgelopen jaar in die jurisprudentie de aandacht hebben gevraagd. Een breed scala (o.a. klachtplicht, uitleg van overeenkomsten, bijzondere zorgplichten, algemene voorwaarden, afbreken van onderhandelingen) aan contractenrechtelijke onderwerpen passeert daarbij de revue. Ook zal er aandacht worden besteed aan internationaal privaatrecht en internationaal contractenrecht.

Voor wie is deze cursus? 
Advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht of het OM en andere academische juristen. Cursisten moeten om de cursus met succes te kunnen volgen basiskennis van het Verbintenissen- en contractenrecht bezitten. De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.

Leerdoel
Aan het einde van deze cursus kan de cursist de belangrijkste leerstukken van het contractenrecht in de praktijk toepassen met inachtneming van de actuele ontwikkelingen in de rechtspraak van de Hoge Raad.

Reacties en waardering van cursisten
“Ik vind de docent erg goed en vind het prettig dat de cursus zich op een aantal duidelijk afgebakende onderwerpen richt.”
“De cursus heeft een actueel karakter; de nadruk ligt op het updaten van kennis.”
“Goed gebracht. De spreker heeft veel kennis: staat boven de stof en is op zijn gemak, het is prettig om naar hem te luisteren.”
“De docent was energiek, to-the-point. Heldere en praktische cursus!”
”Uitermate zinvolle en waardevolle middag, die ik van harte zou aanbevelen omdat het essentiële kennis is die op een heel verzorgde en prettige manier wordt gepresenteerd.”

Programma

Datum: dinsdag 26 november 2024, van 13.30 – 18.00 uur

Sprekers

  • Mr. dr. Edwin van Wechem

    Mr. dr. Edwin van Wechem is (part time) hoogleraar coporate legal counselling en zelfstandig juridisch adviseur te Amsterdam.

Editie(s)

  • di 26 nov 2024
  • Vrij Universiteit Amsterdam
  • De Boelelaan 1105
  • 1081 HV
  • Amsterdam
Plan route

Reviews over cursussen van VU Law Academy

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling