KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteiten Bestuurs(proces)recht en omgevingsrecht

Actualiteiten Bestuurs(proces)recht en omgevingsrecht

In deze cursus neemt de docent u mee langs de meest recente ontwikkelingen in de jurisprudentie en de wet- en regelgeving op het terrein van het algemene bestuurs(proces)recht en het omgevingsrecht.

Dit rechtsgebied is enorm in beweging en verdient uw aandacht. Niet alleen omdat het algemene bestuurs(proces)recht van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) de totstandkomingsprocedures voor omgevingsrechtelijke besluiten, de procedures van bezwaar en beroep en de bestuurechtelijke  handhaving normeert, maar ook omdat de uitdagingen in het fysieke domein groot en veelzijdig zijn. Kennis van de ontwikkelingen in het algemene bestuurs(proces)recht en het omgevingsrecht (ruimtelijke ordening; bouwen; milieu; natuur; water) is dan onmisbaar. De focus ligt in deze cursus daarmee niet alleen op de Awb, maar uiteraard ook op het stelsel van de omgevingsrecht, waaronder de Omgevingswet.

Kortom, de docent zal u op interactieve wijze meenemen in de meest relevante, actuele ontwikkelingen op het terrein  van het bestuurs(proces)recht en het omgevingsrecht.

Programma

donderdag 2 november 2023
12.45 – 13.00 uur          ontvangst
13.00 – 14.30 uur          deel I
14.30 – 14.45 uur          pauze
14.45 – 16.15 uur          deel II
16.15 – 16.30 uur          pauze
16.30 – 17.30 uur          deel III

Sprekers

  • prof. mr. dr. K.J. de Graaf

    Kars de Graaf is sinds 1999 werkzaam bij de vakgroep Bestuursrecht & Bestuurskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Eerst als assistent in opleiding, vanaf 2003 als universitair docent, vanaf 2008 als universitair hoofdocent en sinds juli 2014 als adjunct-hoogleraar Bestuursrecht en duurzaamheid. Kars promoveerde op 2 december 2004 bij prof.mr. D.A. Lubach en prof.mr. H.E. Bröring op het verslag van een rechtsvergelijkend onderzoek naar de mogelijkheden en consequenties van schikken in bestuursrechtelijke procedures. Kars is managing editor van de Review of European Administrative Law (REALaw), jurisprudentieredacteur/annotator van de tijdschriften AB/Administratiefrechtelijke beschikkingen en Milieu en Recht en redacteur van het Sdu Commentaar Algemene wet bestuursrecht. Hij is daarnaast rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Noord-Nederland. Hij maakt deel uit van het bestuur van zowel de Vereniging voor bestuursrecht (VAR, www.verenigingvoorbestuursrecht.nl) als de Vereniging voor Milieurecht (VMR, www.milieurecht).

Editie(s)

Plan route

Reviews over cursussen van Damsté Opleidingen

Wat vonden uw vakgenoten?

Mr. Cas van Heugten, advocaat te sittard

Bijzonder enthousiaste, in alle opzichten heldere docent, waarbij je zeker niet inslaap valt. Gewoon uitstekend en erg leerzaam. Deventer en de locatie zijn schitterend, maar voor mij wel een lange rit met diverse files..
Ondanks toezeggingen van DAMSTË géén voorafgaande documentatie of studie-materiaal ontvangen; ook vermeldt Damsté in de aanhef van een rappèl-mail een onjuiste datum. Op dat onderdeel dus een onvoldoende.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling