KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteiten Asielrecht en Vreemdelingenrecht

Actualiteiten Asielrecht en Vreemdelingenrecht

Het asiel- en vreemdelingenrecht is het snelst veranderende rechtsgebied in Nederland. Het verandert permanent, onder invloed van de politieke situatie in de wereld en natuurlijk Nederland zelf, van
internationale en nationale regelgeving, van internationale en nationale jurisprudentie. In deze praktijkcursus wordt u in een dag bijgespijkerd over de belangrijkste veranderingen op de meest voorkomende gebieden van het asielrecht en het reguliere vreemdelingenrecht. Tijdelijke bescherming, Dublinprocedures, veilige landen, geloofwaardigheidsbeoordeling, openbare orde, gezinshereniging en EU toetsing (o.a. Chavez) komen in ieder geval aan de orde, evenals de gevolgen van de Toeslagenaffaire (menselijke maat) in de jurisprudentie. Speciale aandacht zal er zijn voor internationale ontwikkelingen, vooral procedures bij het Hof van Justitie van de EU.

In een dag brengen mrs. Bezem en Wijngaarden, beiden ervaren advocaten op deze rechtsgebieden, u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen jaar. De cursus heeft vooral een praktisch karakter, en is erop gericht de deelnemers hun verworven kennis in de praktijk te kunnen laten toepassen.

Programma

Datum en tijdstip: vrijdag 18 november 2022, tussen 9.30-17.00 uur
Opleidingspunten: 6 PO NOvA, zowel bij fysieke als online deelname.
Cursuslocatie: fysieke deelname op locatie Novotel Amsterdam, Europaboulevard 10, 1083 AD Amsterdam (op 5 min. loopafstand van trein-/tramstation Amsterdam RAI).
Cursusprijs: € 375,- ex. btw (deelname fysiek; incl. lunch) / € 339,- ex. btw (deelname livestream); incl. lesmateriaal.

Sprekers

  • mr. M. Wijngaarden

    Marq Wijngaarden is gespecialiseerd in strafrecht en vreemdelingen- en asielrecht, en doet daarnaast bestuursrecht. Veel van zijn zaken hebben een grensoverschrijdend karakter: niet alleen in immigratiezaken, maar ook in straf- en bestuursrechtzaken. Daarnaast is hij lid van de specialistenverenigingen van straf- en vreemdelingenadvocaten en geeft hij regelmatig cursussen aan advocaten, rechters en studenten.

  • mr. E. Bezem

    Eva Bezem is gespecialiseerd in het migratierecht met zowel zakelijke als particuliere cliënten. Zij is expert op het gebied van gezinshereniging. Daarnaast specialiseert zij zich in arbeidsmigratie, met name startups en kunstenaars. Verder staat zij cliënten bij in kwesties rondom het nationaliteitsrecht, asielrecht en DUO-procedures omtrent inburgering.

Editie(s)

Reviews over cursussen van EduLaw

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling