console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");
KiesUwCursus
€ 595,00 (excl. btw)
Home Cursussen Actualiteiten Arbeidsrecht; najaarscursus

Actualiteiten Arbeidsrecht; najaarscursus

Info

Dit najaar zullen drie zeer ervaren docenten met elkaar en met u als cursist de ontwikkelingen in het arbeidsrecht bespreken aan de hand van nieuwe jurisprudentie en regelgeving. Daarbij zal er door Jan Meijer speciale aandacht worden geschonken aan de actualiteiten rondom de UWV-ontslagprocedure. De docenten zullen actuele uitspraken en andere actuele ontwikkelingen te allen tijde meenemen in hun presentaties. Het programma is daarom globaal opgesteld. Er kan gekozen worden om daar enigszins van af te wijken als de actualiteit dat vergt.

De syllabus wordt tijdens de cursus uitgereikt. Een week voorafgaand aan de cursus wordt u de digitale versie van de syllabus toegezonden.

NIVEAU
** Verdieping (Basiskennis aanwezig en gerichte praktijkervaring vereist)

UW RESULTAATNa afloop van de cursus bent u geheel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het arbeidsrecht. Een cursus welke onmisbaar is voor iedereen die dagelijks met het arbeidsrecht te maken heeft.

VOOR WIE
De cursus ‘Actualiteiten arbeidsrecht’ is bedoeld voor advocaten en juristen. Ook niet-juristen met voldoende arbeidsrechtelijke kennis en praktijkervaring zijn welkom.

Programma"

Programma

13.00 – 13.30 uur   Ontvangst met sandwiches, registratie en uitreiking documentatie

13.30 – 15.30 uur   Ontslagrecht

15.30 – 15.45 uur   Pauze

15.45 – 17.30 uur   Vervolg Ontslagrecht

17.30 – 18.30 uur   Diner

18.30– 19.30 uur   Zieke werknemer
– loonbetalingsverplichting werkgever
– re-integratieperikelen
– arbeidsconflicten
– deskundigenoordelen
– positie en aansprakelijkheid bedrijfsartsen
– loonsancties werkgever en UWV

19.30 – 19.45 uur   Pauze

19.45 – 21.00 uur   Actualiteiten rondom UWV-ontslagprocedure
– actualiteiten rondom het indienen van een ontslagaanvraag op bedrijfseconomische gronden (formulier C: onderbouwing bedrijfseconomische redenen)
– actualiteiten Uitvoeringsregels Ontslag: de dit voorjaar te verwachten nieuwe procedurele- en materiële uitvoeringsregels op een rij
– de gevolgen van bedrijfseconomische ontslagen via UWV voor de loonkostensubsidie op grond van de NOW-regeling (1e tranche). En hoe zit dit bij de 2e tranche van de NOW?
– toetsing bedrijfseconomische redenen voor ontslag: hoe beoordeelt UWV in deze onzekere tijden of de werkgever aannemelijk heeft gemaakt dat arbeidsplaatsen structureel (d.w.z. bezien over een periode van 26
weken) komen te vervallen?
– in hoeverre speelt het al dan niet gebruik maken van de NOW-regeling een rol bij het toetsen van de bedrijfseconomische redenen in het kader van een ontslagaanvraag?
– hoe toetst UWV de bedrijfseconomische redenen bij overheidswerkgevers (Wnra), wanneer ontslagen het gevolg zijn van een democratisch genomen besluit (nieuw art 2a Ontslagregeling)?
– de effecten van het ANWB-, Stichting tanteLouise-, KLM- en Shell-arrest op de ontslagpraktijk van UWV
– actualiteiten en veelgestelde vragen rondom de op 1 april 2020 in werking getreden Compensatieregeling transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid

21.00 uur   Afsluiting

Persoon

Sprekers

  • Mr. D.J. Buijs

    oud-kantonrechter

  • Mr. A.F.H Kluwen

    advocaat bij De Koning Advocaten

  • Mr. J. Meijer

    manager Arbeids- en Ontslagrecht bij UWV

Review

Reviews over cursussen van Instituut voor Arbeidsrecht & HRM

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling