KiesUwCursus
Home Cursussen Actualiteiten arbeidsrecht

Actualiteiten arbeidsrecht

Ruben Houweling over de actualiteiten arbeidsrecht
We kunnen met recht stellen dat het arbeidsrecht een dynamisch rechtsgebied is. In onderstaande video vertelt hoogleraar Ruben Houweling, een van de docenten van de cursus, een aantal ontwikkelingen op arbeidsrechtelijk gebied die in de actualiteitencursus besproken worden.

Actuele thema’s arbeidsrecht
Als juridisch professional wil je op de hoogte zijn van actuele thema’s en ontwikkelingen in het arbeidsrecht. Met deze opleiding ben je in één dag weer helemaal up-to-date. Zo werk je optimaal aan je eigen ontwikkeling als jurist.

Ruben Houweling behandelt een selectie aan actuele arbeidsrechtelijke thema’s. Hij brengt je op de hoogte van veranderingen en ontwikkelingen in wet- en regelgeving en bespreekt de meest actuele rechtspraak. Dirk van Genderen behandelt actuele rechtspraak en ontwikkelingen op het thema ‘individueel ontslag’.

Cursusvorm
Deze actualiteitencursus bestaat uit een bijeenkomst van één dag.

Docenten
Deze cursus wordt verzorgd door Prof. mr. Ruben Houweling en mr. Dirk van Genderen.

Ruben Houweling is een van Nederlands grootste namen op het vlak van het arbeidsrecht. Ruben is Hoogleraar Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en daarnaast is hij redacteur voor diverse vakbladen (ArA, JIN, Tap en AR Updates) en is hij als legal counsel verbonden aan DingemansVanderKind advocaten. Ruben verzorgt voor OSR actualiteitencursussen arbeidsrecht. Daarnaast verzorgt hij samen met mr. dr. Johan Zwemmer de cursus ‘Flexibele arbeidsverhoudingen’.

Dirk van Genderen is advocaat arbeidsrecht bij Stadhouder Advocaten in Utrecht. Dirk is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging van Arbeidsrechtadvocaten Amsterdam (VAAA) en de Vereniging voor arbeidsrecht (VvA). Daarnaast is Dirk kantonrechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Den Haag. Dirk van Genderen is medeauteur van het boek ‘Arbeidsrecht in de praktijk’ en verzorgt voor OSR al decennialang diverse cursussen op het vlak van het arbeidsrecht.

Wat leer je?
Na afloop van deze cursus:

– ben je op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van het arbeids- en ontslagrecht;
– kan je deze kennis toepassen in je eigen praktijk.

Na afronding ontvang je:

– 5 J PO-punten. Deze cursus is door de NOvA erkend als PE-cursus;
– een certificaat.

De cursusprijs is inclusief:
– lunch, koffie, thee en water
– cursusmateriaal
– certificaat/bewijs van deelname

Wat cursisten zeggen over deze cursus:
”De docenten hebben duidelijk diepgaande kennis van het vak. Wij konden vrijwel meteen dieper op de stof ingaan en eigenlijk ook vrijwel meteen praktijkvoorbeelden bespreken, om de stof meteen toe te passen. Al met al een hele goede cursus.”

Programma

Programma

Inhoud
Programma ochtend (Ruben Houweling):
– Nieuwe en gewijzigde wet- en regelgeving.
– Laatste ontwikkelingen en rechtspraak op diverse onderdelen binnen het arbeidsrecht.

Programma middag (Dirk van Genderen):
– Compleet overzicht van actualiteiten en rechtspraak op het vlak van het individuele ontslagrecht.
– Uitgebreide inventarisatie van recente uitspraken die betrekking hebben op de Wwz.

NB: Om de inhoud van deze cursus zo actueel mogelijk houden, maken we het volledige programma pas bekend in de reader.

Werkwijze
Deze actualiteitenbijeenkomst sluit volledig aan op de praktijk. We behandelen actuele ontwikkelingen en casus en bieden ruimte voor interactie met vakgenoten. Zo leer je met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze topdocenten Ruben Houweling en Dirk van Genderen. Boegbeelden van de juridische praktijk, die weten wat er speelt en met aanstekelijk enthousiasme doceren.

Materiaal
Vooraf ontvang je van ons een reader met de meest actuele informatie.

Sprekers

 • dhr. mr. D.M. van Genderen

  Dirk van Genderen is advocaat en partner bij Stadhouders Advocaten te Utrecht. Van Genderen is gespecialiseerd in het arbeidsrecht met ruim 30 jaar ervaring als advocaat. Hij is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en bestuurslid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Midden-Nederland.. Daarnaast is Van Genderen plaatsvervangend rechter en docent bij een groot aantal postdoctorale opleidingen, onder meer ten behoeve van de advocatuur, de rechterlijke macht, vakbonden en het bedrijfsleven. Van Genderen is medeauteur van het handboek voor het arbeidsrecht 'Arbeidsrecht in de praktijk'.

 • dhr. prof. mr. dr. A.R. Houweling

  Ruben Houweling studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2009 promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is hij aansluitend benoemd tot Universitair Hoofddocent. In juni 2011 is Houweling benoemd tot Hoogleraar Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Houweling is daarnaast redactielid van het tijdschrift Arbeidsrechtelijke Annotaties (ArA) en (hoofd)redacteur van het jurisprudentieblad Jurisprudentie in Nederland (JIN). Hij is mede-oprichter van het Tijdschrift voor de Arbeidsrechtpraktijk (TAP) en maakt deel uit van de kernredactie van dit blad. Hij ontwikkelde de interactieve digitale kennisbank (VAAN) AR Updates.nl en is hoofdredacteur van deze wekelijkse online update. Vanaf 2009 is Houweling als legal counsel verbonden aan DingemansVanderKind. Verder is Houweling raadsheer-plaatsvervanger bij het Hof Den Haag.

Editie(s)

 • vr 09 okt 2020
 • OSR Juridische Opleidingen
 • Nieuwegracht 60
 • 3512 LT
 • Utrecht
Plan route
 • vr 11 dec 2020
 • OSR Juridische Opleidingen
 • Nieuwegracht 60
 • 3512 LT
 • Utrecht
Plan route

Reviews over cursussen van OSR Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling