KiesUwCursus
Home Cursussen Aandachtspunten bij internationaal contracteren

Aandachtspunten bij internationaal contracteren

De cursus ‘Aandachtspunten bij internationaal contracteren’ besteedt veel aandacht aan de verschillen tussen agentuur, distributie en franchising, zodat de praktijkjurist bij het opstellen en beoordelen van hierop betrekking hebbende contracten weet waar hij op moet letten. Tevens wordt aandacht gegeven aan de nieuwe Europese regelingen ter zake het IPR (Rome I, Rome II) en het Weens koopverdrag. Ter toelichting zullen veel praktijkvoorbeelden en praktijkclausules de revue passeren.

Op franchisegebied is per 1 januari 2021 de Wet franchise van kracht geworden. Deze wijzigt het spel rondom het aangaan en uitvoeren van franchiseovereenkomsten aanzienlijk. Verder wordt aandacht besteed aan een arrest dat de Hoge Raad in september 2020 heeft gewezen over voorrangsregels in het IPR. Ook wordt aandacht besteed aan recente arresten van het HvJ EU inzake bevoegdheidskwesties onder meer in distributieverhoudingen. Belangrijke ontwikkelingen!

Op het gebied van met name goodwillberekening bij agentuur heeft de Hoge Raad inzichten geboden en ook heeft het Hof van Justitie EU ten aanzien van agentuur arresten gewezen die voor de praktijk van belang zijn. Ook de beëindiging van duurrelaties en kwalificatie van overeenkomsten zijn onderwerpen die onverminderd actueel en relevant blijven.

DOELGROEP EN NIVEAU

De doelgroep is advocaten en andere academisch opgeleide juristen. Cursisten moeten om de cursus met succes te kunnen volgen basiskennis van het verbintenissen- en contractenrecht bezitten. Niveau is verdieping.

SYLLABUS

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. Een print van de powerpointpresentatie ligt op de locatie voor u klaar.

REVIEWS

De docent werd door de cursisten die u voorgingen beoordeeld met een 9,9! Onze cursus werd met de volgende opmerkingen gewaardeerd:

  • Goede en informele cursus waarbij voldoende mogelijkheid was voor het stellen van vragen.
  • Goede cursus met relevante praktijkcasus.

Programma

12.30 – 13.00
Ontvangst met een broodje
13.00 – 14.30
Agentuur, distributie en franchising
14.30 – 15.00
Rome I, Rome II en Weens koopverdrag
15.00 – 15.15
Pauze
15.15 – 16.15
Wet Conflictenrecht goederenrecht
Internationale cessie
Boek 10BW
16.15 – 17.15
Casusbehandeling
Bespreking van clausules
17.15
Afsluiting

Sprekers

  • Prof. mr. dr. T.H.M. van Wechem

    Edwin van Wechem is zelfstandig juridisch adviseur te Amsterdam en hoogleraar Corporate Legal counseling aan de Open Universiteit.

Editie(s)

  • do 10 okt 2024
  • Hotel Novotel Rotterdam Brainpark
  • K.P. van der Mandelelaan 150
  • 3062 MB
  • Rotterdam
Plan route

Reviews over cursussen van Instituut voor Juridische Opleidingen

Deel uw ervaring met vakgenoten!

Nog geen reviews. Wees de eerste.

Laat uw review achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling